Uitbetalingen van Lotto en Loterijen

U heeft een mooie prijs gewonnen en nu? Wanneer en op welke manier ontvangt u uw prijs? Wij informeren u op deze pagina over de uitbetaling van verschillende grote lotto spellen en loterijen zodat u precies weet waar u aan toe bent als u een prijs heeft gewonnen in de lotto of met een loterij.

Hoe wordt er uitbetaald

Staatsloterij en Miljoenenspel

Bij de staatsloterij en Miljoenenspel kunt u gewonnen prijzen tot €600 innen bij een verkooppunt. U ontvangt het gewonnen bedrag dan contant van de verkoper.

Heeft u een bedrag gewonnen tussen de €600 en €10.100? Dan kunt u uw lot ook inleveren bij een verkooppunt. U laat uw gegevens achter en controleert dit en bevestigd met een handtekening. Vervolgens wordt het gewonnen prijzengeld binnen 5 werkdagen op uw rekening gestort.

Bent u de winnaar van de Staatsloterij of het Miljoenenspel van een bedrag hoger dan €10.100 dan kunt u uw prijs alleen innen bij het hoofdkantoor van de Staatsloterij en het Miljoenenspel. U kunt contact opnemen om een afspraak te maken.

Nationale postcodeloterij

Prijswinnaars van de Nationale postcodeloterij krijgen automatisch bericht. De gewonnen geld bedragen worden gestort op de rekening waarvan ook de loten worden betaald.

BankGiroLoterij

Bij de BankGiroLoterij ontvangt u altijd een bericht wanneer u een prijs heeft gewonnen. Geldbedragen worden automatisch door de BankGiroLoterij op uw rekening gestort. Wint u een groot geldbedrag wordt er eerst persoonlijk contact met u opgenomen. Wanneer u andere prijzen wint worden deze naar u opgestuurd of wordt er eerst contact met u opgenomen.

Vriendenloterij

Geldprijzen die u gewonnen heeft bij de vriendenloterij krijgt u automatisch binnen 3 weken overgemaakt op uw rekening. Wanneer u andere prijzen heeft gewonnen worden deze ook automatisch naar u toegestuurd.

Lotto en krasloten

Prijzen gewonnen bij de lotto en krasloten tot €50 kunt u innen bij een verkooppunt door uw deelname formulier in te leveren. Een aantal winkeliers betaald ook bij hogere bedragen contant aan u uit.

Prijzen gewonnen bij de lotto en krasloten tussen de €50 en €5000 kunt u innen door uw deelnameformulier samen met een kopie van uw identiteitsbewijs aangetekend op te sturen naar de lotto en krasloten. De lotto en krasloten stort het gewonnen geldbedrag samen met de gemaakte kosten voor het aantekenen van de brief terug op uw rekening.

Heeft u een prijs gewonnen bij de lotto en krasloten van meer dan €5000 dan nodigt lotto en krasloten uw uit op het hoofdkantoor. U kunt daar uw prijs van de lotto en krasloten innen.

Toto

Van prijzen die u kunt winnen bij de toto kunt u zelf beslissen hoe u deze wilt innen. U kunt in uw instellingen aangeven of u uw gewonnen geldbedrag op uw bankrekening wilt laten storten of op uw account. Stort u uw gewonnen geldbedrag op uw account kunt u dit gebruiken om weer opnieuw in te zetten en mee te spelen of later uit laten betalen.

Lotto8Tachtig

Iedere prijs die u wint bij Lotto8Tachtig wordt op uw wallet gezet. Heeft u hier voldoende geld op staan dan kunt u ervoor kiezen dat uw gewonnen geldbedrag wordt uitgekeerd op uw bankrekening.